• U bent hier:
  • home
  • conditiemeting

Conditiemeting

Gebouwen, installaties en infrastructuur hebben onderhoud nodig. Niet alleen omdat de materialen, de elementen en de details waaruit gebouwen, bruggen, wegen en installaties bestaan slijten. Ook omdat de gebruikers andere eisen kunnen stellen aan gebouwen, installaties en infrastructuur dan waar deze in eerste instantie voor zijn gebouwd. Onderhoud wordt uitgevoerd nadat bepaald is wat voor onderhoud er nodig is. Om te bepalen welke onderhoud nodig is, zal deze vastgelegd moeten worden. Dat vastleggen wordt uitgevoerd d.m.v. een inventarisatie en conditiemeting.

Inventarisatie en conditiemeting van gebouwen, installaties en infrastructuur worden uitgevoerd conform de NEN 2767 (NEN is de afkorting van NEderlandse Norm). De NEN 2767 beschrijft het meten van de onderhoudsstaat van gebouwen en infrastructuur en de onderdelen waar uit het bestaat. Dit gebeurt door middel van een vastgelegde meet- en registreermethode. De registratie geschiedt door een gecertificeerde inspecteur. Deze stelt van ieder materiaal, elk element en iedere detaillering vast wat de eventuele gebreken zijn, de omvang daarvan en de intensiteit. Samenvoeging van deze objectief vastgestelde kenmerken leidt tot een conditiescore. De score loopt van 1 tot 6, daarbij is 1 zeer goed en 6 zeer slecht.

Na de inventarisatie en de conditiemeting wordt per complex mede op basis van beleid en risico inventarisatie een meerjaren onderhoudsplanning, een MOP (ook wel MJOP of MJOR (met de R voor raming)) opgesteld. Op grond van de conditie en het beleid alsmede degradatiesnelheid/onderhoudscycli worden eventuele maatregelen gepland. Door de koppeling met de prijzenbibliotheek wordt per project een meerjaren onderhoudsbegroting gegenereerd. Als gevolg van voortschrijdende degradatie, uitgevoerd onderhoud en gewijzigd beleid is het noodzakelijk om periodiek de MOP bij te stellen.

Waarom Prodomus?

  • GRIP OP ONDERSHOUDSKOSTEN
  • ZEER GEBRUIKSVRIENDELIJK
  • HELDERE RAPPORTAGES
  • GEEN ZWARE SYSTEEMEISEN
  • MAATWERK OPLOSSINGEN

Informatie aanvragen

Neem direct contact met ons op en wij helpen u graag verder.


(direct antwoord)
Contactformulier
(antwoord binnen 48 uur)

Wij houden u graag op de hoogte

Kies eenvoudig hoe u door ons op de hoogte wilt worden gehouden.